jongere 12 - 18 > mensen die je helpen > mantelzorg

Je kent ze wel, een tante, buurvrouw  of de vader van je vriend of  vriendin die weleens voor chauffeur speelt voor jullie, of voor jullie kookt. We noemen ze mantelzorgers. Ze kunnen veel betekenen voor jou, je broers, zussen en je ouders. Je moet ze misschien wel een hint geven, wat ze kunnen doen. Veel mensen zeggen: "als ik iets kan doen, hoor ik het wel he?" Maar eigenlijk moeten ze gewoon iets doen en niet steeds vragen. Dat is voor jou en je ouders veel gemakkelijker.

  • Wist je dat er heel veel mensen zijn die iets voor jullie gezin willen doen? Als zij klusjes voor jullie doen, hebben je vader en moeder meer tijd om lekker bij jou te zijn. 

  • Misschien vinden je vader en moeder het wel fijn om even samen te zijn. Dan kan er iemand anders op jou passen, of even bij jou zijn. Misschien kan iemand jouw vriendje of vriendinnetje voor je ophalen en weer thuisbrengen. Dan kunnen jullie fijn samen zijn.

  • Af en toe naar een plekje toe om je eigen kracht weer te vinden. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen. Op internet kun je hier tips voor vinden. Vraag maar eens aan een van die mensen die jullie helpen.