vader - moeder > mensen die bij u horen > uw familie

Ook voor broers en zussen geldt dat in laatste levensperiode van uw kind vaak zichtbaar wordt hoe nauw uw band is. Ze kunnen een enorme steun zijn, maar ook pijnlijk afwezig blijken. 

  • Uw eigen broers en zussen hebben niet altijd dezelfde mogelijkheden als uw (schoon)ouders om te helpen. Misschien wonen ze te ver weg om iets concreets te kunnen doen. Wel kunnen ze een luisterend oor bieden, zodat u even van u af kunt praten.

  • Het kan zijn dat u zelf moet aangeven wat u van broers en zussen verwacht. U kunt ook vragen aan één van hen om de hulp voor u te organiseren. Geef ook uw grenzen hierin aan.

  • Als u zich zorgen maakt over uw (schoon)ouders, vraag dan een broer of zus of zij er voor uw (schoon)ouders kunnen zijn als die het moeilijk hebben. U kunt deze er nu beter niet bij nemen.

  • Soms kan de betrokkenheid van uw broer of zus voor uw partner te groot worden. Zorg ervoor dat u als gezin op de eerste plaats blijft staan, hoe graag u uw familie misschien ook wil betrekken in deze periode.