No Image Available

Achterstevoren

 Auteur: Ton Honig  Category: Broer/zus jonger dan 12 jaar, Kind jonger dan 12 jaar, Onderwijs  Publisher: Boekencentrum B.V.  ISBN: 9789021136820  Pagina's: 128  Taal: Nederlands
 Beschrijving:

Dat het eventueel met achterstevoren bevat zeven verhalen voor kinderen rond het aangrijpende thema ‘de dood’. Op ontroerende wijze vertelt Ton Honig over kinderen en ook grote mensen die in aanraking komen met de dood. Hoe neem je afscheid? Waarom bestaat de dood in dit leven? Wat doe je niet je verdriet? En wat als je weer blij bent?

De gebeurtenissen komen soms regelrecht uit het dagelijkse leven, soms zijn het bijna sprookjes. Uiteenlopende emoties komen aan bod.

leder kind maakt hier wel iets van mee. Als er iemand in de omgeving overlijdt, kan een kind door veel vragen worden overvallen. Deze verhalen zijn bedoeld om thuis of in groepsverband met kinderen te kunnen praten over de beleving van rouw.

De verhalen lenen zich heel goed voor het onderwijs, het pastoraat en de kinderneven dienst. Achterin de uitgave is daarom bij elk verhaal een methodische schets opgenomen, met verwerkingsmogelijkheden, gekoppeld aan een ‘lesdoel’. Daarnaast biedt de auteur een sleutel tot andere jeugdliteratuur waarin dit onderwerp aan de orde komt. De verhalen zijn geschikt voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Achterstevoren wil volwassenen en kinderen met elkaar in contact brengen rond een thema waarbij het vinden van goede woorden en beelden van groot belang is.


 Terug