No Image Available

Ono

 Auteur: Hannelore Waeles  Category: Broer/zus jonger dan 12 jaar, Kind jonger dan 12 jaar  Publisher: Abc Uitgeverij  Gepubliceerd: 2015  ISBN: 9789491538070  Pagina's: 36  Taal: Nederlands
 Beschrijving:

Ilo is blij want hij krijgt een broertje. Maar bij de geboorte blijkt het een heel bijzonder broertje te zijn. Ono weent niet en kan ook niet spelen. Ono is dood.
Na een feest zonder ballonnen, vlaggen of taart is Ono weg. Ilo begrijpt het allemaal niet goed en gaat op zoek naar zijn broertje. Opa zegt dat Ono nu een engeltje is. Voor anderen is hij een sterretje, een zonnestraal … Of misschien is Ono wel een vlinder? Niemand weet het zeker en Ilo blijft heel verdrietig. Tot mama (wie ander?) zegt dat Ono in Ilo’s hartje is!
Een ontroerend verhaal op kindermaat dat troost kan bieden bij elk verlies.
Over de auteur & illustrator
Hannelore Waeles (1980) is de trotse mama van vier zonen en woont in Amougies. Ze werkt als vroedvrouw in het ziekenhuis van Zottegem waar ze elke geboorte als een wonder ervaart. Toen haar tweede zoon na een voldragen zwangerschap doodgeboren werd, ging ze op zoek naar een kinderboek als troost voor de grote broer. Toen dat niet bleek te vinden, borrelde de inspiratie op en uit de pen vloeide haar eerst boek.
De jonge en veelbelovende kunstenaar-illustrator Sara Gerard (1986) leeft en werkt in Gent en hanteert diverse technieken. Ze illustreert met haar typische eigen tekenstijl tal van projecten: boeken, wenskaarten, kopjes, uitnodigingen, lesbundels … Haar werk is regelmatig te zien in het Gentse.


 Terug